De geboorte van Reabel Lightwork

Gepubliceerd op 11 augustus 2020 om 09:48

Ik ben Annelies Reabel, -30 jaar- , ik woon samen met mijn vriend en ons 2,5-jarig dochtertje en ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Bij wijze van kennismaking en inleiding, neem ik je graag even mee in mijn eigen leven en hoe Reabel Lightwork uiteindelijk tot stand is gekomen. 

 

Ik ben zelf al mijn hele leven creatief, benieuwd, impulsief en anders dan de anderen. Ik heb door mijn eigen impulsiviteit al veel goede en minder goede ervaringen gehad. Toch is elke ervaring een waardevolle les geweest. Ik heb ook altijd geprobeerd om mij zo weinig mogelijk aan te trekken van de oordelen van anderen en zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Dat is uiteraard, in onze huidige maatschappij, niet altijd gelukt . Het is eigen aan het 'mens zijn' om je zorgen te maken en onzeker te worden door wat anderen eventueel van je denken. Maar toch keerde ik uiteindelijk altijd terug naar de essentie; namelijk om dicht bij mezelf te blijven.

 

Ik heb op vlak van carrière lang gezocht naar wat mij écht gelukkig maakte en waar ik voldoening uit kon halen. Een traject van vallen en opstaan. En weer vallen en terug opstaan.  Ik heb eerst hogere studies gedaan, want ik was toen nog overtuigd dat een diploma nodig was om ergens te geraken in het leven. Ik haalde vol trots een diploma van 'Master in de meertalige communicatie (Spaans-Frans-Nederlands)'.  Achteraf bleek een diploma hebben uiteraard geen noodzakelijkheid, maar eerder een maatschappelijk ingeplant idee. Ik heb mezelf een job gezocht in de lijn van mijn diploma en wat bleek? Geen enkele voldoening. Een nieuwe job in dezelfde sector dan maar, want misschien had ik gewoon pech met het bedrijf waarin ik terecht was gekomen (maakte ik mezelf wijs, want had ik toen al naar mijn intuïtie geluisterd, had ik het roer toen al kunnen omgooien). Maar uiteindelijk vond ik dan toch een nieuwe job in dezelfde sector. Wat bleek opnieuw? Geen voldoening. Ik probeerde nog enkele keren opnieuw (volhardend in de boosheid en zonder enig vertrouwen in mijn intuïtie), maar ik botste telkens op dezelfde muur. 

Na een aantal jaren zonder voldoening, was ik echt ongelukkig op professioneel vlak. Dus heb ik toch maar die intuïtie gevolgd (die me overigens nog nooit eerder in de steek had gelaten- dus je kan je de bedenking maken waarom ik die dan al niet eerder volgde). Ik heb het roer omgegooid en kwam terecht in een hele nieuwe wereld. Een wereld waar mijn hoge studies niet voor nodig waren, waar ik gewoon kon doen wat ik graag wou doen. En ik besefte dus dat ik wel gelukkig kon zijn op mijn werk. Tot op vandaag ben ik nog steeds gelukkig met wat ik fulltime op dagelijkse basis doe. Ik werk in de hulpverlening en ik kan oprecht elke dag zeggen dat mijn job mij gelukkig maakt. 

 

Je vraagt je dan misschien af, vanwaar dan Reabel Lightwork in bijberoep ?

 

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je mentale gezondheid minstens even belangrijk is als je fysieke gezondheid. En gelukkig zijn gaat verder dan alleen professioneel je draai gevonden te hebben. Ik ben dan wel gelukkig met mijn job, maar ik miste een groot stuk zelfvertrouwen, vertrouwen in mijn vrouwelijke intuïtie en vooral zelfliefde. Ik ben dan in mijn privé-leven op een paar uitdagingen gebotst die mijn mentale gezondheid niet bevorderd hebben, en door mijn gebrek aan zelfliefde en door mijn onzekerheid geraakte ik vast in mijn emoties. Al snel betrapte ik mezelf erop dat ik de neiging had om in een negatieve denkspiraal terecht te komen en dat ik geen rust meer in mijn hoofd kon vinden. En als er iets is wat je mentale gezondheid beperkt, is het dat wel. Piekeren en vasthouden aan datgene dat je gekwetst heeft, is iets wat ongelooflijk veel energie vraagt. Energie die je dan niet meer over hebt om te besteden aan leuke gedachten, leuke zaken en zelfzorg. Ik was prikkelbaar en projecteerde dit onbewust maar zeker op mijn omgeving, en meer bepaald op mijn partner waarmee ik samenwoon. Een situatie die zorgt voor spanningen en stress. Een situatie waar ik uit wilde stappen. 

 

Ik had al een aantal mensen in mijn omgeving die in de spirituele wereld actief zijn en die zeer erg in touch zijn met zichzelf en hun eigen emoties en die zelfliefde als dé belangrijkste tool beschouwen in de weg naar mentale gezondheid. Ik heb mij door hen laten inspireren en al snel liet ik mijn eerste kaartlegging doen. Orakel-en tarotkaarten. Ik was er in het verleden eerder sceptisch (doch benieuwd) over, maar door me ervoor open te stellen kreeg ik inzichten die mij tot op de dag van vandaag nog nooit eerder waren geboden. Ik heb mijn oordelen of twijfels aan de kant geschoven en mij volledig opengesteld voor een nieuwe wereld. Wát een verrijking. 

 

Ik heb me intensief laten begeleiden (en doe dat op de dag van vandaag nog steeds, want dat blijft een ongelooflijke meerwaarde). Ik heb gemerkt dat alles in het leven draait om het vertrouwen van je eigen intuïtie (en was ik in het verleden zo koppig niet geweest, had ik die les al veel eerder kunnen leren). Als je jezelf leert kennen, en dan bedoel ik écht leren kennen - zowel de donkere kanten als de lichte kanten - gaat er een nieuwe wereld open. Ondertussen heb ik hier in mijn eigen leven de vruchten al van mogen plukken. Ik heb leren loslaten (écht loslaten) wat mij niet langer dient, ik heb geleerd om doelen te stellen en deze doelen effectief te manifesteren. Loslaten is een kunst, en het is voor velen nog een moeilijke zaak. We zijn als mens geneigd om alles 'vast' te houden. Maar we vergeten dat we dan ook alle negatieve emoties vasthouden die gekoppeld zijn aan en bepaalde gebeurtenis en dat deze negatieve emoties ons beperken in onze persoonlijke groei. 

 

Ik heb ook écht leren werken met mijn vrouwelijkheid. Want de kracht van een vrouwelijk lichaam is niet te onderschatten. Ik heb geleerd dat als ik mijn leven afstem op het ritme van de maan en daarbij echt naar de cyclus van mijn eigen lichaam luister, ik mijn eigen emoties en gedragingen veel beter begrijp - en dus ook veel minder chaos ervaar. Ik heb door ervaring, lectuur en een waanzinnige interesse ondertussen genoeg kennis opgedaan om ook jullie deze prachtige ervaring te kunnen gunnen. Om jullie ook te kunnen laten groeien en te leren om oprecht voor jezelf te zorgen. Want ik merk dat als ik écht goed voor mezelf zorg, dat mijn omgeving daar ook onmiddellijk de vruchten van plukt.  


Reactie plaatsen

Reacties

Dorien Sas
een jaar geleden

Whaaauw Annelies, zo mooi geschreven en zo herkenbaar allemaal! 💕 ik wil me ook zeker verder laten begeleiden naar een meer intuïtief leven en heel die nieuwe universele wereld die nu voor me is open gegaan! Wil je hier wat mee in gidsen? 😊 ik heb vanmorgen mijn eerste postje al gemaakt, het kwam heel passend weer voorbij in mijn feed van waar het voor mij 2 jaar geleden allemaal begon. De Fitgirls plantten dat zaadje waar je het gisteren over had. Dus ik vond het mega passend... de stap is zeker gezet! Liefs Dorien